press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Η πρόταση αφορά την ριζική ανακαίνιση ενός καταστήματος ρούχων περίπου 70 τ.μ, σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής του Κερατσινίου.

 

Πρόθεση ήταν η δημιουργία τριών διαφορετικών, ως προς τη λειτουργία, σημείων μέσα στο χώρο, που θα επέτρεπαν μια «ρευστή», χωρίς σαφή όρια, κίνηση. Το πρώτο αφορά την έκθεση του εμπορεύματος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, τοποθετείται κατά κύριο λόγο στο μπροστινό τμήμα του καταστήματος, παραλαμβάνοντας την κίνηση του επισκέπτη, κατά την είσοδό του μέσα σε αυτό. Μια δεύτερη ζώνη είναι αυτή του καθιστικού και των δοκιμαστηρίων, ο διαχωρισμός της οποίας πραγματοποιείται μέσω μιας ανοιχτής ντουλάπας, που οριοθετεί, ωστόσο, δεν διακόπτει την οπτική συνέχεια του χώρου. Τέλος, η κατασκευή μιας πλατφόρμας που τοποθετείται ψηλότερα του βασικού επιπέδου κίνησης, στοχεύει στη διαφοροποίηση της κατηγορίας των ρούχων που εκτίθενται. Παράλληλα, λειτουργεί σημαντικά τόσο στην κλίμακα του χώρου, όσο και στο φόντο που δημιουργεί, στο ταμείο που τοποθετείται εμπρός της. 

 

Οι βιτρίνες, στην περίμετρο του καταστήματος, εναλλάσσονται από πιο κλειστές στα άκρα σε πιο ανοιχτές στο κέντρο. Η αριστερή βιτρίνα στην ανατολική όψη δημιουργεί ένα πιο σαφές και σχηματισμένο κάδρο, με την τοποθέτηση συμπαγών πανέλων στο πίσω μέρος της, προκειμένου να μπορεί να στηθεί μια πιο θεματική προσέγγιση.  Η γωνία του καταστήματος από την άλλη, παραμένει πιο ανοιχτή, επιτρέποντας την θέαση του εσωτερικού του καταστήματος, καθώς το σχηματιζόμενο μοτίβο από κρόσσια, στο πίσω μέρος, λειτουργεί σαν ελαφρύ φίλτρο. Στη δεξιά γωνία τέλος η φύτευση, που συναντάται και στο εσωτερικό, ολοκληρώνει την χρωματική παλέτα, προσδίδοντας μια ενότητα και μια  ευχάριστη αίσθηση στο χώρο.

TI

Πρόταση ανακαίνισης καταστήματος ρούχων

ΠΟΥ

Κερατσίνι, Αθήνα

ΠΟΤΕ

2019