press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2

Το έργο αυτό αφορά την ανακαίνιση μιας μικρής εξοχικής κατοικίας, σε ένα χωριό της Μεσσηνίας. Ο ενιαίος χώρος διασπάστηκε σε 2 υποπεριοχές, με την δημιουργία ενός μικρού καθιστικού, πίσω από το οποίο τοποθετείται το "υπνοδωμάτιο".

 

Εξαιτίας της ανάγκης για φωτισμό, καθώς σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν μόνο 2 παράθυρα (συμπεριλαμβανομένου αυτού της κουζίνας), επιλέχθηκε ένα διαπερατό "όριο", με την κατασκευή ενός χαμηλού τοίχου, πάνω στον οποίο ακουμπούν κάθετα σχοινιά. Μια επιπλέον δέσμευση ήταν η ύπαρξη μιας περιμετρικής πεζούλας, που αποτέλεσε ωστόσο μέρος του σχεδιασμού, εντάσσοντάς την στο καθιστικό, καθώς και στην δημιουργία ντουλαπών που βρίσκονται στην πλάτη του κρεβατιού. 

 

Εκτός αυτού του νοητού παραλληλόγραμμου, τοποθετούνται η κουζίνα και το μπάνιο.

ΤΙ

Ανακαίνιση εξοχικής κατοικίας

ΠΟΥ

Μεσσηνία

ΠΟΤΕ

2015