press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

Το έργο αυτό αφορά την ανακαίνιση του μικρού «Μαντολίνο», ενός καταστήματος, μόλις 20 τ.μ, με αναμνηστικά και δώρα στη Χώρα της Μυκόνου. Ο επανασχεδιασμός του, στηρίχτηκε στην πιο ανανεωμένη και σύγχρονη εκδοχή του, με την μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου, δεδομένου του περιορισμένου εμβαδού του, καθιστώντας παράλληλα, με έναν τρόπο, φανερή την εντοπιότητά του.
 

Για το λόγο αυτό, επελέγησαν κάποια από τα τυπικά χαρακτηριστικά που συναντώνται στην Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, όπως η καμάρα, αλλά και ο κυρίαρχος χρωματικός συνδυασμός του μπλε και του λευκού. Επιπλέον, οι μεγάλες γκρι πλάκες, τύπου πέτρας, που τοποθετήθηκαν στο δάπεδο, εμφανίζουν μια οπτική συνέχεια με τα πλακόστρωτα σοκάκια, κάνοντας το έσω, μέρος του έξω και το αντίθετο. Ωστόσο, βασικό ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός χώρου, που μέσα από την απλότητα του σχεδιασμού του, θα κατόρθωνε να αναδείξει το εμπόρευμα.
 

TI

Ανακαίνιση καταστήματος

ΠΟΥ

Χώρα, Μύκονος

ΠΟΤΕ

2020

συνεργάτης αρχιτέκτονας:

Πηνελόπη Ζούρα {ΜΕΤ STUDIO αρχιτέκτονες}

photos:

Dimitris Kleanthis